U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

NIEUWS


 2018/10/21

Uitslag 8e onderlinge wedstrijd en einduitslag.

Meer informatie


 

2018/09/20

Uitslag 7e onderlinge wedstrijd.

Meer informatie


 

2018/08/23

Uitnodiging Kermisprinses & Bugerprinsschieten

Meer informatie


2018/06/10

Vrije Koning 2018 werd geschoten op 10 juni.

Leer hier verder..

KONINGSCHIETEN  zondag 26 juni  2017

Om kwart voor elf verzamelden de gildezusters en gildebroeders zich bij het oude klooster. De traditionele met Gregoriaanse gezangen opgeluisterde mis was het startsein voor deze dag.  Na het versterken van de inwendige mens in ons gildehuis werd de volgorde van schieten voor de deelnemende schutters vastgesteld. Na de drie ronden rondom de schutsboom (om de boze geesten te verdrijven), het offeren op de trom en het ophangen van de koningsmantel onder de boom werd het eerste schot door de pas benoemde loco-burgemeester de heer Heijman gelost, gevolgd door hoofdman Hans van Raak, die meteen de kop van de vogel  eraf schoot. Met het eerste schot van de koningskandidaten werd door de aftredende koning Louis Lemmens de strijd begonnen. Een strijd die dit jaar van korte duur zou blijken te zijn. In de zevende ronde met het 40ste schot, waarvan 28 volle treffers, haalde Ton Egbers het allerlaatste stukje van de vogel naar beneden.  Hij was er zeer blij mee en velen met hem.

’s Avonds werden Ton en zijn vrouw Trees met een rijtuig thuis afgehaald en door het gilde op de Egyptische Dijk opgewacht en begeleid naar Schuttersoord.

 

Na de inwijdingsrituelen werd een geïmproviseerde  vendelhulde gebracht, waarna door allen een koningslied werd gezongen, met als een van de coupletten:

Hoofdman, Schatbewaarder, Koning

Is op vele markten thuis.

Bouwersbaas van deze woning:

KONING van ons Gildehuis…

 Staande-deken Louis met zijn accordeon en gaande-deken Rika van den Boomen op haar kenmerkende wijze gaven aan dit feest extra kleur. waarbij familieleden en bekenden van koning Ton en alle gildeleden tot laat op deze zomerse avond het goed naar hun zin hadden.